Vad du ska tänka på när du inreder sovrummet

Sovrummet är mångas favoritplats i hemmet. Är den inte det lönar det sig att se till att den blir det. Sover vi inte bra blir vardagen svår att klara av. Med en god natts sömn fungerar vi bättre under dagen, är piggare och mer alerta. En av de första sakerna man kan göra om man sover dåligt är att fundera på om man trivs i sitt sovrum. Gör man av någon anledning inte det är det läge att göra något åt rummet. Sovrummet skall vara trevligt, lugnande och funktionellt. Du skall vela vistas i ditt sovrum och du skall känna dig rofylld när du befinner dig där. Om du vill förnya ditt sovrum finns det flera enkla tips du kan ta vara på, tips som ofta är enkla att utföra men som kan förändra hela upplevelsen av rummet. Fler av förändringarna kan göra att du aldrig vill lämna ditt sovrum.

Textiler ger lugn och ro

Ett sovrum skall vara så lugnt och tyst som bara möjligt. Det finns ett finurligt sätt med vilket man både kan uppnå en tystnad och en genomtänkt inredning. du kan få tystare i ditt sovrum med hjälp av textiler. En del textiler dämpar ljud mer än andra, men det gemensamma för dem alla är att de absorberar ljudet. Ha därför gardiner i ditt sovrum. Gärna tjocka sådana, och gärna i fler lager. De tar bort störningar utifrån. En skön matta med lång lugg är behaglig att kliva ner på när man vaknar, samtidigt som den hjälper till att dämpa ljud från fotsteg och eventuella störningar från grannen om man bor i lägenhetshus. Överrös sängen med kuddar i mängder. Välj sådana du tycker är fina så att de känns lyxiga, även de kommer fylla sin funktion som ljuddämpare. Förutom textiler kan man ha glädje av tavlor. Dels får man dagligen se sina favoritmotiv på väggarna, och dels kan tavlor faktiskt hjälpa till att hålla ljud utifrån borta. Det är med andra ord enkelt att kombinera inredning med funktion när det kommer till sovrum.

Möbler och detaljer i sovrummet

Den allra viktigaste möbeln i ett sovrum är sängen. Det många glömmer bort är att man kan välja modell på sängen efter ens inredning. kontinentalsängar är helrätt just nu, de ger ett bra stöd när man ligger ner samtidigt som de är snygga. När man väljer säng kan man fundera på om man vill ha en säng med ram eller en enkel resårmadrass. Benen på sängen gör mycket för utseendet, alltså skall man välja sådana man tycker om. Har man ont om förvaring i sovrummet kan det vara behändigt att ställa sängen på en stomme med lådor, eller att förvara lådor under den. När man väljer möbler till sovrummet är det bra att välja så neutrala möbler som möjligt eftersom de ofta hjälper till att skapa ett lugn. Placera gärna krukväxter i sovrummet. Dels hjälper de till att hålla luften ren inomhus, dels har växter en lugnande effekt på sinnet.

Senaste inläggen