Shoppa smart på nätet

Idag är det mer av en självklarhet att titta upp vad man är ute efter och jämföra priser för att ro hem den bästa dealen. Och för varje dag som går så öppnar det upp fler och fler nätbutiker som konkurrerar med större kedjor, för vad internet har gjort är att många mindre aktörer lättare kan ta sig in på marknaden genom att inte behöva hyra någon typ av fysisk butik och spara in på dyr hyra.

Därför finns det idag mer erbjudanden än någonsin för oss konsumenter. Men med det kommer också fler olika parametrar att behärska för att verkligen hitta det bästa priset.

Kupongrabatt

Vi alla har nog hört talas om rabattkoder och hur de fungerar. Och givetvis har de letat sig fram bland nätbutikerna precis som de gjorde med det fysiska för många år sedan. Butiker på nätet försöker ständigt hitta nya sätt att locka köpare och nya kunder via diverse kampanjerbjudande och i detta fallet, rabattkoder. Det kan dock vara svårt att hitta rabattkoder som fungerar och ständigt vara på jakt och googla sig fram rätt kod till rätt butik. Som tur är finns det sidor som Coupii som tar fram de allra bästa kupongerna och ger dig en klar överblick om vad du får.

Prisjämförelser

Prisjakt och Compricer är två exempel på hur mycket vi använder oss av prisjämförelser på nätet. Det har blivit varje mans rutin att efter att man hittat rätt produkt gå in på en av dessa sidor för att se vart man får de billigaste priserna, och till vilka villkor.

Med tanke på att vi köper mer och mer på nätet och nya tjänster som dyker upp, kan du idag jämföra priser av försäkringar, hemelektronik, flygresor och hotell. Är du riktigt smart så prenumererar du på dessa sidor för att få ständig uppdatering på de produkt som du är intresserad av och om det skett kraftiga prissänkningar inom en viss produktkategori.

Tillslut behöver du inte ens gå in på någon hemsida utan du kan snabbt och enkelt skrolla igenom din inkorg för att se vad som är uppdaterat för dagen, så att säga.

Recensioner

Var noga med att se över recensioner och omdömen av både hemsidor och produkter. Nätbutiker har blivit bättre på att integrera olika funktioner som gör det mögligt för kunder att direkt lämna omdöme om en produkt eller rent av vad de tycker om företag i sig.

På så sätt ser företagen till att vara transparenta och det älskar vi konsumenter, så klart. Därför bör det vara lika mycket rutin för alla jämföra priser som att jämföra omdöme och recensioner.

Lojalitetsprogram

Du kan hitta fler sätt att spara in pengar än att bara använda kuponger och prisjämförelser. Ny är det lättare än någonsin att samla poäng och många sajter erbjuder idag möjligheten att bli medlemmar för att du ska ha möjlighet att spara poäng. På så sätt försäkrar sig företagen och butikerna att du kommer tillbaka när du ska handla något nytt.

När du har samlat på dig ett visst antal poäng, precis som så många gör när det är ute och flyger, så kan du lösa in poängen mot diverse erbjudanden, som kan vara rabatt på utvalda varor eller ett reducerat pris på ditt nästa köp hos den butiken. Det kan vara värt den lilla tid det tar att registrerar sig, då det många gånger är generösa erbjudanden som är tillgängliga, och vet du dessutom om att du kommer att handla där någon mer gång så är det ingen tvekan om saken, registrera dig för att samla poäng och se till att försätt handla smart!

Senaste inläggen