Sommartorp och stugor

Sommartorp och stugor är för många svenskar essensen av den svenska kulturen. Till våra sommarställen åker vi för att släppa alla måsten, för att njuta av naturen och för att umgås med varandra så kravlöst som möjligt. En sommarstuga är ofta ganska liten och därför inreds den för det mesta ganska spartanskt. Även om man i sitt året-runt-hem kanske inte väljer en traditionell stil för inredningen är det många som gör det i sina sommarställen. Det lantromantiska, skira och bohemiska är ofta i fokus när det kommer till möbler och detaljer.

Att inreda sin sommardröm

En dag utan måsten och en plats utan krav. Ett sommartorp behöver inte vara något speciellt för att vara ett favoritställe. Många väljer att inreda sina sommarställen med gamla släktklenoder, arvegods och kanske saker som man hade som barn. Platsen blir då en nostalgisk resa, likaväl som den blir en resa ut i Sveriges vackra natur. För att hitta inspiration till att inreda ditt egna sommarparadis, se till exempel på Ernst Kirchsteiger sommartorp. Han har som vanligt många fina inredningsidéer och vågar låta stugorna prata för sig själva genom att lyfta fram deras enkelhet. Ett tips är att låta naturen finna sin väg in i sommarstugan genom att ha växter som finns i närheten i krukor, som motiv på tavlor och textilier eller varför inte som ett tapetmotiv?

Arbeta med ljuset

Det är någonting med det lantromantiska under sommaren och även om vi kanske inte uppskattar det resten av året kan det ändå vara på sin plats i våra stugor. Leta på loppisar efter intressanta gamla föremål som exempelvis mjölkkannor, gamla packlådor och vackra trämöbler för att få rätt känsla. Skira spetsgardiner är som allra vackrast när de hänger på ett sommarställe och fördelen med dessa gardiner är att de släpper in mycket ljus. Om du har turen att ha ett burspråk, missa inte att inreda det med växter och fina möbler. Det kan bli ett av sommarens sköna uterum. Var inte rädd för att modernisera och öppna upp ytan till ett större rum genom att slå ut lite väggar. Detta kan göra stor skillnad när det kommer till ljuset.

Senaste inläggen