Konst till hemmet

Ett hem utan konst på väggarna känns lätt lite tomt och tråkigt. Med hjälp av konst kan du däremot både visa din personlighet och skapa hemtrevnad. Du behöver naturligtvis inte ruinera dig på konstverk från kända konstnärer för att kunna skaffa spännande väggar hemma. Det finns istället tusen andra möjligheter att fixa detta, oavsett vad du har för stil. Du kan göra allt från att köpa prints till att skapa dina egna snygga konstverk eller fynda tavlor på loppis. Har du en favoritkonstnär brukar det dessutom gå att få tag på reproduktioner av dina favoritverk. I den här texten ska du få lära dig både hur du hittar den bästa konsten, men också hur du ska tänka när du hänger upp dina bilder.

Fixa konst utan att lägga ut en förmögenhet

Som vi skrev i inledningen av texten så kan du välja att satsa på prints från både kända och okända konstnärer. Det är ett utmärkt sätt att sätta sina favoriter på väggarna utan att vända ut och in på plånboken. När det är konstutställningar brukar det också finnas reproduktioner att köpa. Det är ett hett tips om man inte har råd att köpa originalet. Du kan också låta dig inspireras av konstnärer du gillar och härma deras färgskalor. När Marie-Louise Ekmans moderna konst visas upp förs man till exempel till en pastellig och grafisk värld, något som går att efterlikna med egna alster. Glöm heller inte att besöka loppisar. Där hittar du både tavlor och gamla konstböcker som du kan ta sidor ur och rama in. Var heller inte rädd för att släppa ut din egen kreativitet och måla dina egna tavlor. Få saker är så avslappnande som att skapa själv.

Häng upp tavlorna rätt

Att hänga konst är inte helt lätt, men det finns några enkla tumregler som du kan hålla dig till. Försök att hänga tavlor i ögonhöjd och inte för högt upp mot taket eller för lågt ned. Om du har många småtavlor så är det oftast snyggt att samla dessa i grupp, då en ensam liten tavla på en vägg kan ge ett lite tomt intryck. Har du många tavlor som behöver ramas in kan det vara väldigt snyggt att köpa ramar i samma stil. Ramar kan vara en ganska dyr investering vilket gör att fakturaköp kan vara smart. Då har du dessutom ofta möjlighet att dela upp din betalning på flera tillfällen. Hoppas att du nu har lärt dig hur enkelt och lätt det kan vara att förgylla hemmet med fin konst.

Senaste inläggen