Smarta tips för att inreda!

 

Oftast är man ute efter att få ett mysigt rum och då speciellt sovrummet. Och när det gäller sovrum så finns det några saker som bör beaktas för att få det optimalt och dessutom kunna sova gott. Visst borde det inte vara så svårt att inreda och ha de rätta interiörerna? Det gäller bara att skaffa en härlig sovrumsinredning och några smålampor här och där för att sedan vara fixat och donat. Men riktigt så lätt är det inte! Här kommer lite tips! Sovrummet kanske blir rent av det mysigaste rummet i hela hemmet.

Blickfånget – då gäller det att välja ut något som blir det centrala i sovrummet. I de flesta fall är det sängen, men det kanske finns en kakelugn eller ett stort panoramafönster. Eller så man turen att ha en liten fransk balkoModern evening interior of living room 3d renderng. Låt dessa interiördetaljer komma i blickfånget och utgå från dessa när inredningen ska göras för resten av rummet.

Praktiskt – Vad ska sovrummet användas mer till? Förutom att sova, kanske man vill sitta och läsa, titta på tv, umgås, klä på sig, fixa håret, sminka sig med mera. Så utgå från vilka behov som finns och inred därefter med elkontakter, möbler och lampor.

Placering – Frågan är hur man sover som bäst? Ska det vara så mörkt som möjligt kanske det inte är så smart att ställa sängen vid ett fönster. Eller har ett behov att få frisk luft och ljus då är bättre att ställa sängen vid fönstret.

Möbler – Risken finns att det övermöbleras, det gäller att kunna ta sig runt i rummet utan att man slår sig, speciellt när det är mörkt i rummet och ett besök på toaletten behövs. Men en fördel är att ha mer än sängen att sitta på för då finns chansen att det går bra att även umgås i rummet.

BeVintage orange armchair, blue cabinet and ornate scarflysning – Det är viktigt att tänka på belysningen. Det kan behövs ett ordentlig ljuskälla för att läsa eller vid påklädningen under vinterhalvåret. Eller rent av ha lite mysbelysning för att kunna koppla av. Skaffa dimmer och ha flera lampor runt om i rummet.

Våga prova! – Finns det möjligheten att ställa sängen mitt rummet så gör det! För den behöver nödvändigtvis stå intill en vägg. Möblera om och testa olika lösningar tills den rätta känslan kommer till sovrummet.

Dessa tips går alldeles utmärkt att använda sig av i alla rum som behöver inredas!

Senaste inläggen