Interiör – vad är det?

 

Ja det är ett mycket stort och vida begrepp men för att förenkla det hela så kan man kalla det för inredning. Inredning är hur du utformar ett rums betydelse utifrån inredning med hjälp av ting som till exempel möbler, tavlor och så vidare. Och det finns lika många sätt att inreda som det finns personer.

Det är helt enkelt hur man vill sätta sin prägel på det rum, utrymme som man vill förändra så det stämmer bättre överens med sitt eget tycke och smak.Interior of modern apartment in scandinavian style with kitchen

Det kan vara allt från stora möbler till allra minsta prydnadssak eller ljusstake. Dessutom går det att förändra ett rum genom att måla om eller tapetsera väggarna eller lägga in ett nytt golv. Eller bara slipa och lacka om golvet. Det sätter verkligen en personlig och extra piff på rummet.

Så är frågan om det ska köpas in nya helt oanvända möbler eller ting. Eller det går lika bra att gå på olika second hand butiker eller loppmarknader. För köper man något gammalt så återvinner man samtidigt och tänker på miljön dessutom. Allt hänger naturligt mycket på tycke och smak men även på hur mycket pengar man egentligen vill eller har möjlighet att lägga ner på sin inredning.

Sedan finns det fasta interiörer också som det kan vara svårt att påverka. En lägenhet är till exempel oftast byggda på ett visst sätt för att kunna ha soffa och tv:n och matrumsmöblemanget på ett ställe. I och för sig har det försvunnit mer och mer med dagens öppna planlösningar. Men det finns alltid fasta interiörer.

VisHome Living Roomst går det att göra något åt dessa också! – Speciellt om man är händig och kan göra lite själv. Då går det till exempel att byta ut köksluckorna eller bänkskivan. Och genast har man ett nytt fräscht kök.

Det kan till och med hjälpa att möblera om så gott det går där man bor för kunna förnya sitt hem. Eller rent av byta möbler eller saker med sina nära och kära kan vara till stor hjälp. Som sagt, det krävs inte mycket för att kunna byta sina interiörer och inreda sin bostad.

För att få inspiration kan man gå in i ett möbelvaruhus som till exempel IKEA som man även hittar på internet: www.ikea.com för att få lite tips och idéer.

Senaste inläggen