Återbruka!

 

Något som ligger i tiden är att återbruka saker och möbler och göra om dem till sitt. Speciellt om man är beredd att lägga ner lite arbete. Då är det ypperligt att gå till loppisar och second hand-butiker. Dels för att få lite inspiration men även för att göra sina fynd.

Oftast finns det loppmarknader och second hand-butiker runt om där man bor. Det kan var ett litSeating area with characteret nöje som man vill ägna sig åt på helgerna. Men det bör vara med kritiska ögon som man betraktar möbeln eller saken innan man köper den. Dels för att kontrollera att den inte är sönder; är den sönder är det något som går att laga i så fall? Har man någon nytta av den där hemma och så vidare. Det gäller helt enkelt att ställa de rätta frågorna och då kan man göra riktigt trevliga fynd.

Att återbruka kan var en mycket trevligt detalj i hemmet och speglar personen som bor där. Skulle renoveringen inte gå som man tänkt sig kan man antingen börja om eller så får någon annan återbruka saken. Det kräver egentligen inte så stora kunskaper innan man börjar utan man får pröva sig fram och ha tålamod. Det huvudsakliga är att intresset finns!

Fördelen med att återbruka är att det är miljövänligt. Det är mer och mer vanligt att det görs så numera eftersom slit och släng-mentaliteten börja försvinna mer och mer. Dessutom så blir det billigare för plånboken och det kan vara riktigt ktable of a bar made with  small barrelul att få hem en sak som redan har en historia bakom sig. Därför kan det vara extra roligt att få eller ärva något från en nära person för att sedan behålla den som den är eller sätta en personlig prägel på den.

För att få lite tips på hur man ska göra vissa saker finns riktigt bra sidor på nätet. Och då gäller det återbruk över lag gällande vad som finns att tillgå där hemma på ett eller annat sätt. Då rekommenderas denna länk: http://www.365slojd.se/aterbruk och där hittar man tips för både stora som för små eller rent av för hela familjen.

Senaste inläggen