Interiör till uterummet

Ett uterum ska vara en plats för avkoppling, gemenskap och inte minst ett sätt att förlänga utesäsongen på. Hur väljer man då en interiör som passar ens livsstil och ens uterum? Det finns givetvis många personliga preferenser som måste tas i beaktande. Har man barn ska man kanske satsa på att ha en ganska stor bit av uterummet helt tomt, för att de ska kunna leka fritt. Är man barnfri och gillar att ha vänner över är det kanske viktigare att satsa på en trevlig matplats. Läs vidare för mer tips om hur du kan skapa en inbjudande interiör.

Tänk på förvaringsmöjligheterna

Det kan vara lite knepigt att inreda på små ytor, men när man är på det klara med vad man faktiskt kommer att använda sitt uterum till blir det lättare att sätta igång. Någonting som är a och o är givetvis förvaring. Har du barn kan du investera i vackra kistor eller möbler med avtagbara lock för enkel förvaring av leksaker och annat bråte. Även hyllor, lådor och backar som går att stapla på varandra är ett bra val. Det viktigaste är att det inte blir för mycket saker som ligger ute eftersom det lätt gör att interiören ser plottrig ut, samtidigt som det förminskar rummet visuellt.

En längre sommarsäsong

Ska ni äta i uterummet eller räcker det att skapa en myshörna för att läsa och koppla av? Om ni ska ha ett stort matbord ute får ni tänka på att det kanske inte finns särskilt mycket plats över för andra skrymmande aktiviteter. Investera då i ett bord som går att fälla ihop, eller varför inte köpa ett mindre bord med en utdragbar skiva? Då kan ni förlänga det vid behov. En annan idé för ett uterum är att skapa en trevlig badplats för barnen. Investera i en barnpool, fina handdukar och några badleksaker. Det kommer garanterat bli populärt bland de allra minsta och förgylla sommarsäsongen för alla.

Senaste inläggen