Inredningsmissarna man lätt kan göra!

 

Något som är väldigt viktigt och kanske låter lite konstigt är att mäta det rum som ska inredas. För det är så lätt att stå i möbelvaruhuset och tycka att just den soffan skulle passa perfekt i rummet som ska inredas. Men när det sedan kommer till kritan så är antingen soffan för stor eller för liten och det går rent av inte få in den genom dörren.

Detta gäller speciellt vid köp av matta, risken är stor att den är för liten när det är dagsFUN FUN TOWN att rulla ut mattan på golvet. För att få ett snyggt flow i ett rum bör alla möblerna röra vid mattan. Så mät rummet!

Det är lätt att glömma bort belysningen och bara tänka att lampan i taket kommer att räcka. Men det är inte så, för att ha punktbelysning lite varstans i rummet gör att den blir en mycket högre mysfaktor i rummet. Då är det bara till att införskaffa golvlampor, taklampor och bordslampor. Det man även bör tänka på är att inte använda för starka lampor, för det kommer att ge intrycket av ett sterilt och kallt rum. Ett bra tips är att ha en dimmer på taklampan för då kan ljusstyrkan justeras efter behov.

Det är väldigt lätt att övermöblera att rum. Har man för många möbler kan rummet kännas väldigt trångt och man känner sig nedtyngd. Det är en konst att just hitta en balans för att skapa den där känslan av rymd i ett rum. Känns det osäkert, prova med att plocka bort lite möbler och prova dig fram.
Det kan kanske räcka med att bara möblera om. Ställ möblerna ute på golvet och inte bFurniture showroomara längs väggarna.

Risken för att dekorera för mycket är stor. Men det kan verkligen bli för mycket dekoration i rummet. Det går att plocka bort prylar för att sätta tillbaka dem vid ett annat tillfälle när man byter ut något annan inredningsdetalj.

Ett bra tips är att sprida sina inköp till mer än en affär, för då skapas det en illusion om att det är någon person som bor där. Det bästa är att blanda dyrt med billigt, gammalt med nytt, designers och varumärken. Hemmet ska vara levande och avspegla den som bor där!

Senaste inläggen