Ta hand om interiören med rätt service

Sakerna vi äger vill vi gärna skydda så gott det går. Hemmet fungerar därför inte bara som ett fysiskt skydd för oss människor, utan även för våra ägodelar. Men i vissa fall kan funktionerna inomhus vara bristfälliga och det påverkar både oss människor och våra saker.

Skydda dig själv och ditt hem – fixa hjälp

Det finns mycket som kan gå fel i ett hem och som kan bidra till en försämrad inomhusmiljö. Exempelvis kan rören spricka och skapa stora vattenskador, luftvärmepumpen kan sluta fungera och göra hemmet både kallt och fuktigt och ett plötsligt stopp i avloppet eller toaletten kan snabbt leda till akuta problem. Vad gör man om en sådan situation uppstår? Om du har utbildning inom något av dessa områden kan du säkert ta hand om problemet själv på ett snyggt och kontrollerat sätt, men många får panik i en sådan situation. Hyresgäster ska kontakta hyresvärden, men bostadsägare kan istället kontakta www.24jour.se för att få hjälp. De kan hjälpa till med bland annat elfel, vattenläckor, stopp i avlopp och andra VVS-arbeten av olika slag. Ju fortare felet kan åtgärdas desto mindre blir skadorna. Det gäller även mindre fel och brister som kanske inte är akuta, men som ändå kan leda till större problem längre fram. Exempelvis kan dålig ventilation leda till fukt och farlig mögelbildning på längre sikt. Se därför till att åtgärda problem så tidigt som möjligt.

Låt inte en dålig ekonomi hindra dig

Det är väldigt lätt att undvika att ta tag i eventuella fel och brister på grund av en dålig ekonomi, speciellt om det inte rör sig om något som anses vara akut. Men dagens fjäder är morgondagens höna. Med andra ord kommer problemet att växa och bli mycket större och mycket värre ju längre man väntar. Se till att prioritera mindre fel och brister så att du kan slappna av och slipper få en otrevlig överraskning längre fram. Ta lån och/eller utnyttja rotavdraget för att få hjälpen till lägre pris. Ställ in utlandssemestern, skippa märkesplagget och lägg pengarna på att åtgärda det som krävs för att du ska få en välfungerande och säker bostad.

Senaste inläggen